اگر توجه کرده باشید روی سیم بین دکل هاي برق بیرون شهرها ، توپ هایي قرمز رنگی قرار میدهند که برای تعداد زیادی از افراد سوال می باشد که علت گذاشتن این توپ ها بین کابل های برق چیست ؟

این توپ ها با نام های Warning Ball و یا Aerial Marker Ball نیز شناخته می شوند ، رنگ بیرونی آنها نیز عمدتا قرمز ، نارنجی و سیاه ترکیبی می باشد که دلیل انتخاب این رنگ ها ، استاندارد های اخطاری می باشد که در آزمایشات انجام شده تایید شده است ، چشم انسان به این رنگ ها بیشتر واکنش می دهد.

توپ های قرمز رنگ روی سیم برق /

ساختار توپ های قرمز روی سیم های برق :

این توپ ها جنسشان از پلاستیک مقاوم ، آلومینیوم و یا در سطح حرفه ای تر فایبر گلس بوده که با رزین پلی استر نیز روکش شده است ، علت بزرگ به نظر رسیدن آنها نیز به دلیل جثه بزرگ آنهاست; که قطری معادل 60 تا 80 سانتی متر دارند.

کاربرد توپ های قرمز روی سیم های برق :

یکی از علت های نصب این توپ های قرمز روی سیم های برق این است که هواپیماها و گلایدرها ، این توپ های قرمز را ببینند و به سیم های برق برخورد نکنند و باعث واژگون شدن دکل های برق نشوند.

هواپیما و توپ های قرمز /

رنگ قرمز این توپ ها بی دلیل نیست و مانند شبرنگی می ماند که رفتگرها بر روی لباس شان دارند تا در تاریکی شب خودروها به آن ها صدمه نزنند.

دیدن توپ های روی سیم در شب /

علت دیگر نصب توپ های قرمز این است که با افزایش یا کاهش درجه حرارت محیط ، طول کابل افزایش و یا کاهش میابد ، این وسیله با داشتن فنری در درون خود ، طول کابل را در یک درجه زیاد یا کم میکند.

طرح توپ‌های عنوان شده اغلب به دو طرحی‌ است که برخی درونشان پُر و برخی داخلشان خالی است و هر یک نحوه‌ مصرفشان متفاوت است ، طرح‌های توپری که گفته شد در “اسپن‌‌های بلند” و یا همان خطوط بلند استفاده می‌شوند ، این گوی‌ها داخل خود‌شان سیستم‌هایی دارند که از فنر ساخته می‌شوند، وظیفه‌شان هم “میرا” یا همان خاموش ساختن نوسان‌های لرزاننده است ، نوع درون‌خالی هم در “اسپن‌های کوتاه” با اولویتی که اندک است استفاده می‌گردد.

توپ‌هایی که در محیط‌هایی که بازند به کار گرفته شده‌اند خصوصیاتی دارند که می‌توان به مدت عمر بالاتر ، کم‌وزنی ، استقامت بالا در مقابل ارتعاش‌ها ، فرسودگی و پریدن رنگ ، گرما و حرارت ، بارش باران و… اشاره داشت.

توپ‌های عنوان شده اکثراً بر جاده‌هایی که عرض زیاد دارند به کار گرفته می‌شوند ، دلیل به‌کار گیری آن‌ها عرض زیادشان بوده و از سوی دیگر با به‌کارگیری دکل‌ها ، امکان دارد با فشار بالا به سطح جاده‌ها برسد، زیرا امکان دارد که بعدها جاده‌ها عریض‌تر شوند، گمان دیگر هم این‌ که شاید اتومبیلی مسیر کمی را بگذراند و سهواً بر دکل‌های برق خورده و سیستم‌های انتقالی را با آسیب‌هایی جدی مواجه کند ، به همین جهت می‌بایست “اسپن‌هایی با طولی فراوان‌تر از بقیه‌ی اسپن‌های موجود بهره گرفت” و این خودش مشکلات مکانیکی زیادی می‌سازد.

اسپن‌هایی که بلند هستند باد کمی که بوزد حرکات سیم‌ها شدت گرفته ، همچنین ممکن است شاهد اتفاقات بدتری همچون اتصالات کوتاه‌تر از انواع “سه فاز” باشیم و حتی ممکن است به علت افتادن سیم‌ها ، همچنین گذر اتومبیل‌ها و سایر وسیله‌های حمل سنگین از محل وجود این سیم‌ها همیشه در معرض ایجاد بادها باشیم ، بنابراین می‌بایست توسط وسایلی این سیم‌ها کنترل گردند ، سطوح پیشرفته‌ای از این‌گونه گوی‌های پُر جهت مطلب عنوان شده به کارگرفته می‌شوند و در اماکنی که اهمیت زیادی ندارند ، از گونه‌ی درون خالی بهره گرفته می‌شود.

افزایش یا کاهش طول کابل /

ارتعاش خارجی کابل

با حضور نیروی خارجی یا محرک مجموع ارتعاش انجام می‌گیرد و فرکانس ارتعاشی با فرکانس عامل خارجی برابر خواهد بود ، در ذهن داشته باشید اگر فرکانس عامل خارجی با فرکانس طبیعی برابری کند حالت تشدید روزونانس اتفاق میوفتد.

مثال : اگر در داخل خودرویی نشسته باشید در سرعت 80 اتومبیل شروع به لرزیدن می‌کند اگر سرعت را کاهش یا افزایش دهیم این لرزش خود به خود از بین میرود.

چگونه این ارتعاش به وجود می‌آید ؟

سیم استوانه ای را در نظر بگیرید ، حال جریان حول یک استوانه را تجسم کنید اگر جریان سیال «هوا» افزایش یابد نقطه جدایش در این سیم ایجاد خواهد شد که این جریان های گردابی ایجاد شده پشت سر سیم باعث ارتعاش سیم خواهند شد اگر این ارتعاش از بین نرود در صورت سستی ، دکل ها را از جای خودش در می آورد یا این که کابل را پاره میکند.

اگر فرکانس عامل خارجی با فرکانس طبیعی برابری کند ، بنابراین برای تغییر فرکانس همسانی «رزونانس» برای پیشگیری از پارگی سیم از این گوی ها بهره گیری می‌شود.


عضویت در خبرنامه