کابل های KNX چیست ؟ /

وقتی بخواهیم برای ساختمان ها تجهیزات و سیستم های هوشمند راه اندازی کنیم ، کابل KNX بهترین انتخاب برای انجام این پروژه خواهد بود ، بیشترین کاربرد کابل Konnex مخفف KNX در بخش های مانند سیستم های صوتی ، سیستم های روشنایی (لامپ های داخل خانه و ساختمان) ، کنترل سیستم های تهویه گرمایشی ، سرمایشی و... است.

این نوع از کابل‌ها معمولاً یک رابط اصلی بین تجهیزات کنترل هوشمند هستند که در فرمان‌های الکتریکی و انتقال داده‌ها نقش بسزایی دارند ، ساختار کابل‌های KNX بر اساس استانداردهای جهانی است و بایستی از دو زوج به‌ هم تابیده شده به شکل کابل مفتولی ساخته شده باشند.

کابل KNX در اصطلاح تخصصی TP1 بوده و به کابل هوشمند سازی نیز شناخته می‌شود ، این کابل با استفاده از دو زوج کاملاً مسی تهیه شده که هر زوج از طریق فویل آلومینیومی برای ممانعت از نفوذ پارازیت تحت پوشش قرار گرفته است.

زوج سیم‌ها در این محصول معمولا قرمز/مشکی، زرد/سفید است.

زوج قرمز و مشکی زوج کابل اصلی KNX به حساب می‌آیند که برای انتقال برق و اطلاعات به کار گرفته می‌شود ، زوج سفید و زرد نیز به صورت عادی بلااستفاده بوده اما در بعضی از سیستم‌ ها از این نوع زوج‌ها به منظور انتقال توان استفاده می‌گردد.

کابل knx محصولی از دسته کابل‌ های bus به شمار می‌رود و با نظر به ساختار مخصوصی که دارد می‌ توان آن را در گروه کابل‌های ابزار دقیق دسته بندی نمود که روکش این نوع کابل‌ ها از جنس pvc یا هالوژن فری (HFFR) بوده و رنگ آن سبز است و سطح مقطع استانداردی که برای این مدل کابل‌ها در نظر می‌گیرند 0.8 میلی متر است که در متراژهای مختلفی در بازار قابل عرضه می باشند.

سرعت انتقال در کابل knx در حالت استاندارد معادل 9600 بیت بر ثانیه است و بیشترین طول مجاز در به کارگیری این نوع کابل 100 متر می باشد.

کاربرد کابل های KNX

باتوجه به پیشرفت تکنولوژی در خانه‌ها و ساختمان های جدید از سیستم‌های هوشمندسازی همچون کی ان ایکس استفاده می شود که از نظر اقتصادی و عوامل زیست محیطی کاهش مصرف انرژی را تا حد بسیاری پایین میاوریم و در بسیاری از ساختمان‌ها که دوست‌ دار محیط زیست و به خانه سبز معروف هستند ، برای مدیریت تجهیزات و لوازم از این مدل کابل‌ها بهره می‌برند.

از کابل های شبکه KNX برای کنترل میزان روشنایی ، پرده های برقی ، سیستم های امنیتی ، سیستم های صوتی و تصویری ، سیستم های تهویه و سایر تجهیزات برقی منزل و ساختمان می توان استفاده کرد.


کاربرد کابل KNX /

کنترل و مدیریت وسایل منزل از راه دور

با استفاده از این پروتکل‌ ها به وسیله کابل کی ان ایکس شما می‌توانید از راه دور بر کل خانه خود از طریق اینترنت مسلط باشید و کنترل برخی وسایل را به دست بگیرید.

کنترل شرایط محیطی

برای کنترل عوامل سرمایشی و گرمایشی شما می‌توانید از این سیستم استفاده کنید ، سیستم با به کارگیری تنظیمات دقیقی که توسط شما اعمال می‌شود می‌تواند میزان مصرف انرژی را تا پایین‌ ترین حد ممکن کاهش دهد.

تنظیم و کنترل نور و روشنایی منزل

تنظیم نور در محیط یکی از عواملی است که مستقیما بر روی عملکرد فرد موثر است ، با استفاده از تکنولوژی کابل knx ، شما می‌توانید سنسور هایی را قرار دهید تا در هنگام حضور فرد میزان نور را تنظیم یا در شرایط آب و هوایی مختلف این کار را انجام دهد.

مشخصات فنی کابل های KNX

1 . جنس و کلاس هادی : مس آنیل شده کلاس 1 ( مفتولی)

2 . جنس عایق: آمیزه PVC

3 . شناسایی رشته‌ ها : یک زوج : مشکی – قرمز، دو زوج : مشکی – قرمز، سفید – زرد

4 . تابیدن رشته‌‎ ها به یکدیگر : رشته‌ ها به شگل زوج به یکدیگر تابیده شده و یک زوج را تشکیل می‌دهند.

5 . شیلد زوج‌ ها : یک نوار پلی استر بر روی سطح زوج‌ ها پیچیده و بعد از قرارگیری یک رشته سیم تخلیه قلع اندود پس از آن ، تمامی مجموعه تحت پوششی از جنس فویل آلومینیوم قرار می‌گیرد.

6 . جنس روکش : آمیزه PVC

7 . رنگ روکش : سبز

8 . محدوده دمایی : ℃30- تا ℃70+

انواع کابل های KNX

1 . کابل KNX گرید داکت TP1 (مشکی)

2 . کابل KNX از نوع پوشش فولادی (مشکی)

3 . کابل KNX مورد تایید LU (سبز با نوار سفید)

نگاهی به هوشمند سازی برق منازل با کابل KNX

هوشمند سازی ساختمان که با نام Building Intelligence نیز شناخته می‌شود اصطلاحی است که برای کنترل و یکپارچه‌سازی تجهیزات ساختمان بکار می‌رود ، هدف از اجرای سیستم‌ها، تجهیزات هوشمندسازی ساختمان و BMS افزایش آسایش و امنیت برای ساکنین ساختمان‌هاست.


هوشمند سازی برق منازل با کابل KNX /

شبکه برق خانه هوشمند در مقایسه با سیم‌ کشی یک خانه معمولی تفاوت‌ های زیادی دارد و پیش از هوشمند سازی خانه بهتر است تا با تعریف سیستم برق هوشمند ساختمان و ساختار شبکه برق خانه هوشمند آشنا شویم.

سیستم برق هوشمند به استفاده از فناوری‌های پیشرفته برای افزایش بهره‌وری در مصرف انرژی و مدیریت خانه هوشمند اشاره دارد که استفاده از تجهیزات مختلف مانند سنسورها ، کنتورهای هوشمند ، پریز و کلید هوشمند و غیره را شامل می‌گردد.


هوشمند سازی برق منازل با کابل KNX /

سیستم هوشمند برق ساختمان امکان مدیریت و کاهش مصرف برق را فراهم می‌کند ، در یک خانه هوشمند می‌توانید تنها با استفاده از یک کلید یا گوشی تلفن همراه تمامی چراغ‌ ها را خاموش کنید و برق لوازم متصل به پریزهای هوشمند را قطع کنید.

این سیستم امکان پیروی از دستورات مشخص را نیز دارد مثلا زمانی که فردی به یک اتاق وارد می‌شود، سنسورهای تشخیص حرکت ورود او را تشخیص می‌دهند و چراغ‌های اتاق روشن می‌شوند. به طور برعکس می‌توانیم تعریف کنیم که وقتی هیچ فردی در یک اتاق حضور نداشت، برای کاهش مصرف برق تمامی چراغ‌ها خاموش شوند.

با استفاده از این فناوری می‌توانیم لوازم الکترونیکی خانه را به سادگی کنترل کنیم ، اگر در زمان خروجی از منزل فراموش کردید تا یک چراغ یا وسیله برقی را خاموش کنید، می‌توانید از راه دور نیز این کار را انجام دهید ، علاوه بر این در زمان مسافرت می‌توانیم چراغ‌ های خانه را خاموش و روشن کنیم تا سارقین متوجه غیبت ما نشوند.

همچنین می‌توانیم برای صرفه جویی در مصرف انرژی و افزایش طول عمر لوازم الکترونیکی ، برق این وسایل را با استفاده از پریز هوشمند به طور کامل قطع کنیم ، اگر به هدر رفت انرژی اهمیت می‌دهید ، امکان تعیین قوانین مشخص مثل خاموش شدن سیستم سرمایش و گرمایش درصورت باز بودن درب و پنجره نیز وجود دارد.


مزایای استفاده از کابل knx

1 . مصرف انرژی کم

2 . امکان کنترل و مدیریت از راه دور

3 . مقاوم در برابر آسیب‌های محیطی

4 . جدا بودن مدارهای فرمان و قدرت

معایب استفاده از کابل knx

1 . هزینه بالای راه‌اندازی پروتکل KNX در ساختمان

2 . تعمیرات و نگهداری پرهزینه تجهیزات

3 . عدم بازگردانی ساختمان به حالت سنتی

4 . مورد حمله قرار گرفتن توسط هکرها

عضویت در خبرنامه