(optical ground wire)

نوعی کابل است که در ساخت خطوط قدرت , توزیع و انتقال بکار برده می شود از این نوع کابل به دو منظور استفاده می شود.

1- محافظت از خطوط فاز حاوی جریان الکتریکی (هادی های انتقال هوایی) در برابر جریان های اتصال کوتاه و جریان های آنی رعد و برق و ارت نمودن این جریان های اتصال کوتاه و جریان های آنی رعد و برق و ارت نمودن این جریان ها و انتقال آنها به زمین از طریق دکل های انتقال

2- انتقال داده های صوتی و تصویری با بکارگیری فیبر های نوری با تلفات ارسالی پایین


معرفی کابل OPGW /

از کابل های OPGW در بالا ترین نقطه دکل های خطوط انتقال استفاده می شود , فیبر های بکار برده شده در OPGW معمولا از نوع تک مد هستند , (ارسال اطلاعات برای مسافت های بیش از یک کیلومتر)

کابل های OPGW از نظر ظاهری مشابه سیم های گارد و یا کابل های acsr هستند.

حداقل قطر مفتول های تابیده شده در کابل نیمه افشان از 1.04 برای سایز 6 شروع شده و تا 2.85 برای سایز 400 متغیر است. به عنوان مثال یک سیم با سطح مقطع 35mm2 در نوع نیمه مفتول از 7 رشته با قطر 2.52 میلی متر ساخته شده است و این در حالی است که برای ساخت همین سایز از نوع افشان به 278 رشته با قطر 0.4 میلی متر نیاز می باشد.

تاریخچه کابل های OPGW

کابل OPGW توسط کمپانی bicc در سال 1977 اختراع و ثبت شد , نصب و بکارگیری این کابل با شروع دهه 80 میلادی گسترده شد.

اوج استفاده از آن در سال 2000 بود , به طوری که بالغ بر 6000 کیلومتر کابل OPGW در سرتاسر دنیا نصب شد , اما بعد از سال 2000 درخواست سالیانه آن رفته رفته کم شد , در عوض در آسیا به ویژه کشور چین برای بهبود زیر ساخت های مخابراتی , تبدیل به بزرگ ترین بازار منطقه ای برای OPGW در خطوط انتقال شده است.

نحوه ساخت کابل OPGW

این کابل تاکنون به چند روش مختلف ساخته شده است , در یک روش بین 8 الی 48 رشته از فیبر در داخل یک لوله پلاستیکی پر شده از ترکیبات مقاوم در برابر آب قرار داده می شود.

لوله در داخل یك فولاد ضد زنگ ، آلومينيوم یا یك لوله فولادی با روکش آلومينيومی قرار داده می شود، به طوري که مقدار اضافي در طول فیبر (Efl) برای جلوگیری اعمال تنش بر روی الیاف شیشه شل در نظر گرفته می شود , لوله در داخل کابل توسط رشته های آلومينيوم ، آلیاژ آلومینیوم یا فولاد تابیده می شود (مشابه کابل acsr)

از رشته های آلومينيوم جهت هدایت الكتریكی و از رشته های فولاد جهت بالا بردن مقاومت کابل استفاده می شود. با افزایش تعداد رشته های فیبر در یک کابل (تا 144 رشته) تعداد لوله ها نیز افزایش می یابد.


ساختار درونی کابل OPGW /

ساختار درونی کابل OPGW /

مزایا کابل OPGW

این کابل به عنوان یک رسانه مخابراتی برتری هایی نسبت به کابل فیبر نوری نصب شده در زیر زمین دارد , هزینه نصب آن در هر کيلومتر نسبت به فيبر نصب شده در زیر زمين کمتر است. عمليات حفاری و خاك برداری، تعميرات یا توسعه جاده و یا نصب خطوط لوله و فاضلاب در زیر زمین , نمیتوانند به مدار مخابراتی OPGW آسیب برسانند.

از آنجایی که قطر کلی و وزن این کابل شبیه سیم گراند است , دکل برق بار اضافی به واسطه وزن کابل تحمل نمی کند , همچنین دو منظوره بودن کابل یعنی امکان ارسال داده های صوتی و تصویری از طریق فيبرنوری، علاوه بر امكان محافظت از شبكه قدرت، از مزایای این کابل است.


عضویت در خبرنامه